fredag 16. oktober 2009

Matintoleranse?!!!

Siden den 6. september har Leo kastet opp i tide og utide. Vi ringte legen og fikk beskjed om å faste i et døgn, deretter skulle han spise lett fordøyelig mat som ris, cottage cheese og lett fisk. Dette gikk bra i et par dager, og Leo kastet opp igjen. Dro til dyrlegen og de tok røntgen, pluss en haug av blodprøver (blodprøver og røntgen var helt normale) . Så fikk vi zolac, antibiotika og et diett for som vi skulle bruke, og når det begynte å bli tomt skulle vi blande det ut med hans eget for og se hvordan det gikk.

Diett foret gikk bra, bortsett fra at han ble så hard i magen. Så fra å bli kvitt kvalme, gikk vi over til lite eller ingen avføring. I tillegg kastet han opp et par ganger igjen. Ringte dyrlegen på nytt og fikk samme beskjed som sist, faste et døgn og lett kost et par dager. Vi fikk litt vondt av at han ikke hadde noe avføring, så vi bestemte oss for å blande den gamle maten og diett foret hans og sette det i vann. Det gikk bra i fire dager, da kastet han opp igjen.

Men forrige søndag var den værste dagen, da kastet han opp maten med en gang han fikk den. Og litt senere på dagen var det masse blod i avføringa, og den var rennende. Ringte veterinærvakta i Eidsvoll og fikk beskjed om å kontakte dyrlegen vår på mandag, den samme beskjeden ga de på veterinærvakta i Oslo. Ringte en dyrlege på Slattum, som har 24 timers vakt, og fikk beskjed om å komme dit. Han kunne heller ikke gjøre så mye, mente det kunne være ømfintlige tarmer og mage. Men det hadde ikke han utstyr til å sjekke. Så da fikk vi beskjed om ny faste kur. Og ny runde med zolac og antibiotika.

Det gikk en dag og ny runde med oppkast. Dette var på mandag denne uka. På tirsdag bestemte vi oss for å oppsøke vår dyrlege. Dette etter å ha snakket med oppdretteren våres, som hadde sjekket litt med de andre valpe eierene om de hadde opplevd noe lignende. Hvor den ene søstera hans også drev å kastet opp og hadde tatt masse prøver uten resultat. Etter besøket hos henne på onsdag ble vi enige om å prøve et annet for, et allergifor.

Så nå går vi på dette, og det skal vi gjøre i fire uker. Kaster han opp mer enn to ganger skal vi kontakte dyrlegen igjen og ta en større utredning. Hvis ikke han kaster opp skal vi ,etter fire uker, begynne å teste ut om han reagere på noe mat. Dette skal vi gjøre ved å gi han annen mat sammen med allergi foret. Enn så lenge fungerer dette greit. Han har lagt på seg 700 gram på to dager, og avføringen er normal:)

SÅ nå gjenstår det å se hvordan det går i løpet av disse fire ukene. Krysser fingrene for at det går bra, selv om det er kjedelig om han skulle ha matintoleranse. Så er det godt å få et svar på hvorfor hankaster opp.

En fortsatt god kveld til alle:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar